En klimavekker

Publisert av
Ingrid Haukelidsæter
Skrevet av
Ingvild Swane
Godta informasjonskapsler for å se videoen.
En klimavekker
Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Magnat Kaffehus fikk være med på årets lansering av Barnas klimarapport, “Når skal dere begynne å lytte?”. Mer enn 4 av 10 barn er bekymret for fremtiden sin.

Du lurer kanskje på hvorfor vi deltok på dette? Jo: Fremtidens deilige kaffe er avhengig av at kloden har det bra, slik at det kan dyrkes gode kaffebønner. Magnat Kaffehus engasjerer seg i klimasaken, blant annet ved å være en samarbeidspartner til Miljøagentene, barnas miljøvernorganisasjon. 

Barnas klimarapport er en årlig rapport fra Miljøagentenes eget panel, Barnas klimapanel. Den baserer seg på innspill fra barn over hele landet, og tas med inn i politiske prosesser både nasjonalt og internasjonalt.

Og klimasaken handler om veldig mye mer enn bare god kaffe!

Viktig med medvirkning fra barn og unge

Panelet består av åtte demokratisk valgte barn og ungdommer i alderen 10-15, som skal være barns stemme i klimapolitikken. Hver av dem har sine saker de brenner for; fra plast i havet til matsvinn og utrydningstruede dyr. 

Årets rapport ble lansert i slutten av oktober sammen med Redd Barna. Den viser både stort engasjement og samtidig maktesløshet rundt klimaspørsmål blant landets barn og unge. 

Barnas klimapanel la selv frem rapporten, som blant annet viste at

  • 43 % er bekymret for fremtiden sin
  • 64 % er bekymret for fremtiden til barn i andre land
  • 25 % tror at klima- og miljøproblemene kan løses
  • 13 % mener at politikerne gjør nok
  • 15 % mener at de selv har påvirkningsmulighet på klimapolitikken

Gjør noe!

Under lanseringen får vi høre barn og unges budskap tydelig: Ikke bare les rapporten, men gjør noe med den! 

Politikere fra SV, MDG, Høyre og Arbeiderpartiet stilte til debatt. Både store og små var godt forberedt, og vi fikk en morsom, lærerik og interessant debatt. 

Barneombud Inga Bejer Engh var også til stede under arrangementet. Hun fremhevet at barn har en rett til å bli hørt, og understreket hvor viktig det er at vi lytter til dem – klimasaken gjelder jo deres fremtid. 

Tusen takk for en lærerik dag

Til å summere opp dagen, så kjenner vi oss heldige som får være med å støtte et så godt engasjement som Barnas Miljøagenter står for. Dette er reflekterte ungdommer! Les gjerne Aftenposten-kronikken til lederen av barnas klimapanel, Emanuel Smári Nielsen. Vi kan ikke annet enn å bli inspirert til å være med å redde kloden vår. 

Takk for et bra opplegg og vel gjennomført lansering av rapporten. Vi håper den inspirerer til handling.

‍PS: Vi oppfordrer alle bedrifter til å velge seg ut noen av FNs bærekraftsmål og jobbe konkret med dem. Her kan du lese litt om våre.

No items found.

Flere lignende innlegg

Se alle artikler

En klimavekker

Skrevet av
Ingrid Haukelidsæter
En klimavekker

Magnat Kaffehus fikk være med på årets lansering av Barnas klimarapport, “Når skal dere begynne å lytte?”. Mer enn 4 av 10 barn er bekymret for fremtiden sin.

Vi i Magnat Kaffehus er opptatt å levere best mulig kaffeløsning til deg på kontoret, og her kan du lese litt om det vi mener er oppskriften på en god kaffeopplevelse.

Premium kaffemaskiner

I vårt utvalg av kaffemaskiner kan du velge mellom eksklusive merker som Eversys og Jura som vil gi deg utmerket kaffe til din kaffeløsning til kontoret.

SE VÅRT UTVALG AV KAFFEMASKINER

Mobil barista

For at kundene virkelig skal kunne smake på forskjellen har °Magnat Kaffehus helt siden starten fokusert på å kunne levere verdens beste kaffemaskiner i kombinasjon med kaffe og te i ypperste klasse. Det har gjort at mange bedrifter får virkelig gode kaffeopplevelser på egen arbeidsplass. Men for at kaffeopplevelsen får det fokuset det fortjener, ønsker vi også å trille vår kunnskap og godt håndverk inn i våre kunders lokaler.

Les mer

Egen kaffebar og app

I Kongens Gate 6 i Oslo har du mulighet til å ta turen innom Magnat Kaffehus' egen kaffebar. Her er det mulig for bedriftskunder å disponere møterom, sammen med en fersk espresso servert av vår barista. Via vår app kan du booke inn tidpunktet og ha et møte på et av våre topp moderne møterom.

LES MER OM VÅRT KAFFEHUS

Lokale brennerier

I Norge har vi et utvalg med lokale brennerier, og vi i Magnat Kaffehus er lidenskapelig opptatt av å bruke lokale ressurser. Som en del av vår kaffeløsning leverer vi også ferske kaffebønner fra lokale norske brennerier.

Høres dette interessant ut? Ta kontakt.

Takk! Din melding er sendt inn!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen.

Flere lignende innlegg

Se alle artikler

En klimavekker

Skrevet av
Ingrid Haukelidsæter
En klimavekker

Magnat Kaffehus fikk være med på årets lansering av Barnas klimarapport, “Når skal dere begynne å lytte?”. Mer enn 4 av 10 barn er bekymret for fremtiden sin.

I et kontormiljø er kaffe en veldig stor del av hverdagen, og med en god kaffemaskin på kontoret ligger alt til rette for at alle får en effektiv og motiverende dag på jobben.

Men hva er det som gjør kaffe til den ressursen det er idag? Her er noen punkter:

Sosialt møtepunkt

En fem minutters pause rundt kaffemaskinen på kontoret kan være nøkkelen til et bra samhold blant ansatte. Her kan ideer drøftes, tanker luftes og smaksløker utvides, med en kaffemaskin som fyller akkurat dine krav for hvordan en kaffe skal smake.

SE VÅRE KAFFEMASKINER →

Effektiv arbeidsdag

Med kaffe lett tilgjengelig, har man alltid mulighet for en forfriskende kopp som gir en ekstra boost. Kaffe frisker opp kreativiteten og gir en mer effekt arbeidshverdag. Med en effektiv kaffemaskin får du alle koppene like raskt og smakfullt, akkurat etter dine behov.

Opplev nye smaker

Med en god kaffemaskin på kontoret er det mulighet for å oppleve nye smaker, og få nye impulser. Friske kaffebønner fra lokale brennerier gir deg smaker du ikke trodde kunne komme fra en kaffekopp. Riktig maskin kan du få etter ditt behov, og bønnene etter din smak.

BESØK OSS I VÅRT EGNE KAFFEHUS →

Lyst på kvalitetskaffe til ditt kontor?

Vi gleder oss til å høre fra deg.

Takk! Din melding er sendt inn!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen.

Flere lignende innlegg

Se alle artikler

Drømmer du om utsøkt kaffe på kontoret?

Takk! Din interesse er meldt inn.
Obs! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.
kontakt oss