Hvordan er den typiske nordiske brennestilen?

Skrevet av
Skrevet av
Ingvild Swane
Hvordan er den typiske nordiske brennestilen?

Den typiske nordiske brennestilen

Kaffe brennes på utrolig mange forskjellige måter. Brennestilen i norden, har andre typiske trekk enn for eksempel brennestilen i Italia. Men hva er egentlig typisk for den nordiske brennestilen?

Marit Lynes fra Norsk Kaffeinformasjon sier litt om nettopp dette. "- Det blir som et kjøttstykke som du putter i ovnen, hvis du har en fantastisk god kvalitet så vil du ikke at det kjøttet skal være helt gjennomstekt. Og det er også ganske spesielt for den norske kaffesmaken, at vi er vant med lysbrent kaffe."

I Norge finnes over 80 små og store kaffebrennerier. Flere av disse brenneriene har i den siste tiden fått internasjonal oppmerksomhet. En av disse er Jacu Coffee Roastery som holder til i Ålesund. Daglig leder Anne Birte Bjørdal Hanken mener at oppmerksomheten skyldes den oppsiktsvekkende lyse brennestilen. Hun understreker også viktigheten av høy kvalitet på råvarene som gjør det mulig å brenne så lyst.

"- Men jeg tror også at vi nå står på skuldrene til generasjonene bakover, som alltid har vært vant til å få gode kaffebønner hit til Norge fordi vi eksporterte klippfisk - veldig mye fra Ålesund. Det gikk store skip med klippfisk til Brasil og de skipene tok kaffebønner tilbake til Norge."

Den typiske nordiske brennestilen er preget av at vi lenge har hatt tilgang på gode kvalitetsbønner, i norden og kanskje spesielt i Norge.

No items found.

Flere lignende innlegg

Se alle artikler

Hvordan er den typiske nordiske brennestilen?

Skrevet av
Hvordan er den typiske nordiske brennestilen?

Den typiske nordiske brennestilen

Vi i Magnat Kaffehus er opptatt å levere best mulig kaffeløsning til deg på kontoret, og her kan du lese litt om det vi mener er oppskriften på en god kaffeopplevelse.

Premium kaffemaskiner

I vårt utvalg av kaffemaskiner kan du velge mellom eksklusive merker som Eversys og Jura som vil gi deg utmerket kaffe til din kaffeløsning til kontoret.

SE VÅRT UTVALG AV KAFFEMASKINER

Mobil barista

For at kundene virkelig skal kunne smake på forskjellen har °Magnat Kaffehus helt siden starten fokusert på å kunne levere verdens beste kaffemaskiner i kombinasjon med kaffe og te i ypperste klasse. Det har gjort at mange bedrifter får virkelig gode kaffeopplevelser på egen arbeidsplass. Men for at kaffeopplevelsen får det fokuset det fortjener, ønsker vi også å trille vår kunnskap og godt håndverk inn i våre kunders lokaler.

Les mer

Egen kaffebar og app

I Kongens Gate 6 i Oslo har du mulighet til å ta turen innom Magnat Kaffehus' egen kaffebar. Her er det mulig for bedriftskunder å disponere møterom, sammen med en fersk espresso servert av vår barista. Via vår app kan du booke inn tidpunktet og ha et møte på et av våre topp moderne møterom.

LES MER OM VÅRT KAFFEHUS

Lokale brennerier

I Norge har vi et utvalg med lokale brennerier, og vi i Magnat Kaffehus er lidenskapelig opptatt av å bruke lokale ressurser. Som en del av vår kaffeløsning leverer vi også ferske kaffebønner fra lokale norske brennerier.

Høres dette interessant ut? Ta kontakt.

Takk! Din melding er sendt inn!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen.

Flere lignende innlegg

Se alle artikler

Hvordan er den typiske nordiske brennestilen?

Skrevet av
Hvordan er den typiske nordiske brennestilen?

Den typiske nordiske brennestilen

I et kontormiljø er kaffe en veldig stor del av hverdagen, og med en god kaffemaskin på kontoret ligger alt til rette for at alle får en effektiv og motiverende dag på jobben.

Men hva er det som gjør kaffe til den ressursen det er idag? Her er noen punkter:

Sosialt møtepunkt

En fem minutters pause rundt kaffemaskinen på kontoret kan være nøkkelen til et bra samhold blant ansatte. Her kan ideer drøftes, tanker luftes og smaksløker utvides, med en kaffemaskin som fyller akkurat dine krav for hvordan en kaffe skal smake.

SE VÅRE KAFFEMASKINER →

Effektiv arbeidsdag

Med kaffe lett tilgjengelig, har man alltid mulighet for en forfriskende kopp som gir en ekstra boost. Kaffe frisker opp kreativiteten og gir en mer effekt arbeidshverdag. Med en effektiv kaffemaskin får du alle koppene like raskt og smakfullt, akkurat etter dine behov.

Opplev nye smaker

Med en god kaffemaskin på kontoret er det mulighet for å oppleve nye smaker, og få nye impulser. Friske kaffebønner fra lokale brennerier gir deg smaker du ikke trodde kunne komme fra en kaffekopp. Riktig maskin kan du få etter ditt behov, og bønnene etter din smak.

BESØK OSS I VÅRT EGNE KAFFEHUS →

Lyst på kvalitetskaffe til ditt kontor?

Vi gleder oss til å høre fra deg.

Takk! Din melding er sendt inn!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen.

Flere lignende innlegg

Se alle artikler

Drømmer du om utsøkt kaffe på kontoret?

Takk! Din interesse er meldt inn.
Obs! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.